Меню
$
0
Не ароматом і естетикою єдиними: страви з квітів, які ви захочете приготувати вже сьогодні

Не ароматом і естетикою єдиними: страви з квітів, які ви захочете приготувати вже сьогодні

Хто сказав, що красиво - не дорівнює смачно? З вами б посперечалися сотні гурманів по всьому світу які не тільки насолоджуються квітами, а й з великим задоволенням вживають їх в їжу. І якщо до французьких ресторанів і гастрономічних кафе Амстердама вам їхати надто далеко, пропоную робочі і доступні альтернативи - страви, які можна запросто приготувати вже сьогодні!

Провівши пару годин в мережі, я зібрала для вас короткі рецепти, які здалися мені не просто цікавими, а й цілком їстівними, і навіть, за великим рахунком, досить корисними (екзотика екзотикою, але і ПП ще ніхто не відміняв). Отже:
1. Желе з фіалок.

Блюдо відкриває «меню» сьогоднішнього дня, оскільки навіть на фото у нього - дивовижно-казковий відтінок, а аромат немов просочується крізь цифрові пікселі прямо вам в ніс. Всього дві склянки квіток, окріп, пектин, цукор і лимонний сік, і фантастичне блюдо до вечірнього чаю або як «вау-ефекту» для гостей готове. Важливо - використовуватися можуть тільки дикі квіти, так що вашим домашнім вазонам нічого не загрожує.
2. Крем-суп з кульбабою.

А тут в спектр корисних і важливих інгредієнтів входять практично всі складові рослини: і пелюстки, і листя, і нерозкриті бутони. В якості компенсації смаку автор пропонує використовувати корінь селери, в іншому - рецепт стандартний.

3. Кекси з календулою.

В даному випадку виграє той, хто щедрий, тому в класичний рецепт кексів на кефірі додається 0,5-1 стакан сушених пелюсток календули. Легкий і ненав'язливий аромат і безумовна користь, яка, швидше за все, зможе врівноважити досить калорійний і солодкий десерт.

4. Чізкейк з лавандою.

Те, що ця квітка використовується, в тому числі, в якості спеції і одного з інгредієнтів страв - не новина. Але просто уявіть, наскільки він здатний збагатити смак і без того досконалого десерту! Щоб спробувати, просто доповніть традиційний рецепт 1 ст. ложкою сушеної лаванди. До слова, деякі естети рекомендують прикрасити готові шматочки фіалкою, без роздумів закусивши нею повітряне і ванільне суфле.

Колись моя мама, одна з небагатьох, готувала страву, аромат якого я пам'ятаю і сьогодні - це був сироп з пелюсток чайної троянди. Зустрілася і альтернатива - виявляється, пелюстки тюльпанів в цукрі вважаються вишуканим десертом, а листя цих квітів можуть використовуватися в салатах і холодних супах. Різноманітність - запорука задоволення від життя, так що не відставайте!

Автор: Юлія Огілько

instagram - malisa_eighty_eight

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

© ViaFlor, 2020
Служба доставки квітів в Харкові:
tel., +38 067 6786123
e-mail info@viaflor.com.ua
ДОСТАВКА КВІТІВ ПО ХАРКОВУ - ЗАМОВИТИ БУКЕТ ВІД VIAFLOR!
+38 (099) 63 92 621
+38 (067) 67 86 123
+38 (093) 02 96 958
Товар добавлен в корзину!